Tyrkia i sommer? Pass på metanol-spriten!

VG kan i dag melde at fire turister døde nær ferieparadiset Bodrum denne uken. Dødsårsaken skal være at samtlige har drukket metanol-sprit, eller såkalt falsk alkohol, noe som som oftest har en dødelig utgang om man drikker nok av det.

 

Det står også i artikkelen at rundt 12,000 flasker av denne type sprit er i omløp, og at noen av dem for eksempel havner i ferieparadiset Alanya er nok ikke veldig usannsynlig. Men det er ikke noe vits i å avbestille reisen sin av den grunn.

Tar du/dere forhåndsregler, så vil dette etter all sannsynlighet gå veldig bra. Ikke kjøp drinker på suspekte steder, pass på hvor du setter drinken din (alltid et viktig punkt!) og kjøp egen alkohol i butikk. På den måten bør du være ganske sikker på å ikke få i deg noe metanol mens du er på ferie.

Tyrkia er et land med store inntektsstrømmer i form av turisme i sommermånedene, og skandaleoppslag i norske, svenske og danske medier er noe de absolutt ikke vil ha. Som sagt fraråder vi ingen å dra til Tyrkia i sommer, men om man har muligheten til å ta restplass-ferie, så er det kanskje andre partydestinasjoner som er vel så bra.

 

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *