Ti tips til dere som skal til Ayia Napa

Om dagen er det fullt kjør med festing, liv og røre på Kypros sin partyperle – Ayia Napa. Tusenvis av partyturister har allerede ankommet øya som regnes med å huse over hundre tusen partyklare europeere årlig. Vi tok en tur ned til Ayia Napa for å sjekke stemningen før høysesongen i juni og juli. Vi fant frem til ti tips som gjør at din partyferie på Ayia Napa blir den beste du noensinne vil oppleve.

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

Det første som møter oss på flyplassen i Larnaca (hovedstaden i Kypros) er en enorm hetebølge kombinert med en utrolig høy luftfuktighet. Temperaturen på Kypros strekker seg vanligvis opp mot 35 grader i sommerhalvåret, noe som skaper en god stemning blant de som nyter lange dager på Nissi Beach – den populære ungdomsstranda på Ayia Napa.

For å gjøre Ayia Napa-ferien komplett, så trenger du en del tips om skikk og bruk samt barer du bør besøke. Her er våre ti tips;

 

1. Bestill et hotell det er lov å feste på. Les igjennom vår hotellguide om Ayia Napa dersom du lurer på noe angående hoteller. Det finnes ikke noe verre enn å bli overrasket av en hissig hotelleier som skal kaste dere ut etter at dere hadde et litt drøyt nachspiel etter en fuktig bytur…

 

2. Ikke ta med bukser. Det blir for varmt.

 

3. Vær innstilt på å ikke kunne kaste dopapiret (selv det brukte…) i do. Det skal kastes i en søppelbøtte ved siden av doen, som følge av at Ayia Napa har svært tynne avføringsledninger som går igjennom byen.

 

4. Ikke drikk vannet i springen. Kanskje en tommelfingerregel når du er ute på ukjent farvann, men det er noen som går på denne blemmen hver gang.

 

5. Ikke besøk strippeklubber som ikke er anbefalt av ”den store massen”. Strippeklubbene på Ayia Napa har ofte et skittent rykte på seg for å svindle penger ut av besøkende og gi dem en real omgang slagsmål med sine dørvakter i det man skal gå. Keep away. Se vår utelivs guide i Ayia Napa

 

6. Tenk og vurder Grabbarna Grus sine fester. De er høyt priset, de lover av og til mer enn de kan holde og de varer bare til ca kl 23. Det kryr av et herlig uteliv ellers på Ayia Napa. Vurder heller Ayia Napa Takeover bånd, der får dere mye for pengene!

7. Ikke slå ned engelskmenn. De slår tilbake.

8. Om du virkelig er keen på et heftig nachspiel, så anbefales det at du tar deg en tur innom hotell Kalypso nederst i byen. Det velkjente ”Klamydia-poolet” er et resultat av at jenter og gutter sniker seg ned og har en fornøyelse i bassenget til hotell Kalypso. Her er det virkelig stemning på natterstid!

9. Engelskmenn som selger billetter til såkalte ”Sex boat parties”, går som regel rundt på hvert hotell og peker seg ut de dummeste og mest naive menneskene de kan finne. De gir ofte en garanti på at det er like mange jenter som gutter som er med på disse turene, og går ofte rundt med to-tre år gamle bilder for å bevise at ”last Wednesday there were actually MORE girls than guys!”. Troooor ikke det. Ren pølsefest etter det vi har hørt.

 

10. Er du under 18 år? Fortvil ikke, det er flere hoteller som kan ta dere i mot, sjekk vår hotellguide.

 

Er du ennå usikker på ting du kan gjøre på Ayia Napa, så er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Vi vil svare deg så raskt som mulig, og mest sannsynlig innenfor en tidsramme på 1-2 dager. Bruk hodet og disse ti tipsene på din Ayia Napa-ferie, så vil du raskt se at den blir bedre enn du hadde forventet deg.

 

 

Nå kan du til og med skaffe deg billige flybilletter til syden, noe som gjør at det kanskje er ekstra gunstig å kline til med å bestille charterferien din i disse dager?

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

2 kommentarer

 1. hei, hvordan er pertylivet i ayia napa i høstferien? mye turister og skandinavere?

  Svar på innlegg
  • Hei,

   Ville nok vurdert andre steder i høstferien. Ryktene sier det er lite folk, men vi har ikke vært der selv i høstferien.

   Svar på innlegg

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *