Politi og voldtekt Alanya

Som vi tidligere har vært inne på, så er Alanya et av partystedene som for alvor sliter med et dårlig rykte. Og det er ikke sanseløs festing og partybåter (aka sex boat parties) som kupper overskriftene i riksavisene i Europa om dagen. Unge jenter som drar nedover i troen på å få en fin ferie er hovedsaklig problemet. Voldtekter, forsøk på ran og et politi som ikke gjør annet enn å dysse ned de ville tilstandene gjør Alanya til et sted der voldtekter nærmest er dagligdags. Noe som faktisk er ganske interessant her er hvordan myndighetene, her representert ved politiet, i Alanya håndterer de mange klagene de får på grunn av dårlig sikkerhet og høy kriminalitetsstatistikk.

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

 

Naivt politi og dårlig sikkerhet


I 2006 gikk politiet i Alanya ut i VG og sa følgende etter at en norsk kvinne ble brutalt voldtatt av fire ukjente menn:

«Ofte er det ingen beviser for vold, og jentene blir med guttene frivillig. De koser seg på stranda, og så hevder de etterpå at de har blitt voldtatt, mener polititjenestemannen.» Kilde: VG

Da voldtektsofferet fikk forklare seg ovenfor avisen var det en litt annen grad av alvorlighet som ble presentert. Slag, spark, brutal overfalling og liknende ga kanskje et mer nyansert bilde av hva som hadde skjedd. At jenta på 19 år hadde blitt med de fire voldtektsmennene frivillig for å «kose seg på stranda» er i bunn og grunn veldig tvilsomt.

Sett en stopper for voldtekter i Alanya

Voldtekter i Alanya er ikke noe nytt. Og det er ikke et naivt og godtroende politikorps heller. Alt vi kan gjøre for å hindre at flere voldteker blir utført i Alanya er følgende:

1. Ta forhåndsregler. Aldri drikk deg for full eller gå alene om natten. Generell statistikk viser at i over 90 prosent av tilfellene vil overfallsvoldtekter skje på natterstid – og det er ikke grunn til å tro at det er forskjell på voldtekene i Alanya.

2. Ikke vær naiv med tanke på å for tidlig bygge relasjoner med menn du ikke kjenner til. Det vil om en kort stund komme en artikkel her på Partyferie.com om engelske damer som drar til Alanya for å skaffe seg et tyrkis eventyr med lokale gutter/menn. Ikke bare er det i utgangspunktet en litt spesiell idè, men flere av dem blir voldtatt.

3. Om mulig, så anbefaler vi å velge andre steder å feste enn Alanya. Det finnes et titalls destinasjoner som har bedre uteliv enn Alanya, og når det er såpass mye voldtekter i Alanya så er det nok ikke noe vits i å gamble. Tenker du deg om, så er det kanskje ikke helt fristende å støtte en destinasjon som på mange måter ikke bøyer seg for den verdiskapningen masseturismen gir dem, heller.

SISTE NYTT

Nordmenn endte opp i et eksplosjonsdrama midt i Alanya by da en bil som hadde en gassbeholder i seg sprang i lufta. Flere norske turister er på vei hjemover fra Alanya nå, og det ser ut til at det gikk bra med samtlige. Kilde : VG


Vil bare minne om at kommentarer med rasistisk eller krenkende innhold vil bli slettet. Skulle egentlig være unødvendig å skrive dette, men føler at det må gjøres da vi hadde problemer med noen idioter i forrige Alanya-artikkel. Takk! 🙂

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *