Verden har blitt mindre og mindre i den forstand av vi nordmenn har blitt en nærmest eventyrsøkende folk. Vi reiser som aldri før og legger stadig mer fjerne land under våre føtter, men det er ikke alle som har råd til å betale ut en dyr ferie på én gang.
Fortvil ikke – det er håp i hengende snøre og finansieringen er nærmere enn hva du måtte tro! Med et forbrukslån kan du på en billig og enkel måte skaffe deg penger til å gjennomføre drømmeferien din, men det krever naturligvis at du er en disiplinert betaler i etterkant.
Som mange vet er forbrukslånet et fullstendig usikret lån som du kan bruke til akkurat det du ønsker. At lånet er usikret betyr at du ikke gir banken noen form for sikkerhet og det er derfor slike lån er noe dyrere enn et vanlig huslån. Den store fordelen med et slikt lån er som sagt at du kan bruke det til hva du vil, og banken stiller overhodet ingen spørsmål ved bruken. Pengene settes over til din konto og da står du fritt til å gjøre hva du vil med dem.
Her er det imidlertid viktig å påpeke at moderasjon er viktig – man trenger ikke å låne 100.000 kroner for å finansiere en svindyr ferie, men det kan være greit å f.eks. betale ut en normal ferie når man har sjansen til å slå til på et godt tilbud, og heller legge opp penger som man kan bruke mens man er der. Det er svært mange som ikke har muligheten til å betale så store engangsbeløp som det en ferie faktisk kan utgjøre, og da kan et lån øremerket nettopp det være en løsning å tenke på.
Noe annet man skal ha i bakhodet når det er snakk om ferie er bruken av kredittkort. Man skal alltid ha med seg et slikt betalingsalternativ når man er på reise, for bankkortet skal ligge trygt plassert på hotellrommet!
Grunnen til dette er helt enkel: hvis man bruker bankkortet i utlandet og man blir svindlet vil det betyr det samme som at din personlige bankkonto kan bli tømt. Bruker du kredittkortet er det derimot banken som betaler for bruken din, for deretter å fakturere deg i ettertid. Dette er en gylden regel som gjelder for alle reisende, men som faktisk bare følges av 2 av 10 nordmenn som ferierer i utlandet, j.f DinSide.
Kortutstederen fungerer derfor som et mellomledd for deg, og din bankkonto vil ikke ha noe med transaksjonene å gjøre underveis. Det er viktig at du tar vare på alle kvitteringene i forbindelse med bruken av ditt kredittkort slik at du i ettertid enkelt kan kontrollere din faktura. Dukker det opp uregelmessigheter der er det bare å varsle kortutstederen om at dette er en bruk du ikke kjenner til. Banken må deretter ta tak i dette ettersom det er den som har bevisbyrden.
Da er det bare å ønske god reise!
Innlegget er skrevet i samarbeid med Toppfinans