Tips til ferieøkonomi

Gode tips til en sunn ferieøkonomi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bildet hentet fra Wikimedia

Skal du på ferie de nærmeste ukene eller månedene, så vet du at ting koster penger. Èn del av kostnadene går selvfølgelig på kjøp av hotellopphold og flybillett, men i denne artikkelen ønsker vi å vie oppmerksomhet til hvordan man bør tenke økonomisk når man har kommet frem til feriedesitnasjonen.

Her er noen enkle tips til deg som ønsker å gjøre ferien så økonomisk smart som overhodet mulig:

1. Ta med to kredittkort.

I og med at man sjelden reiser alene på ferie, så har man nok i de aller fleste tilfeller god dekning dersom noen skulle miste eller bli frastjålet lommeboken. Et godt tips er å legge igjen et kredittkort i safen på hotellrommet og kun ta med ett når man skal ut og se severdigheter eller spise.

2. Sett opp et budsjett.

Et undervurdert tips er faktisk å sette opp et budsjett for hele ferien. Det anbefales at dette gjøres i god tid før avreise slik at man til en hver tid har kontroll på hvor mye penger man kan bruke. Man bør også kunne spesialisere postene slik at man vet at man har XXX antall kroner å bruke på for eksempel mat hver dag.

3. Sett opp en konto med «nødpenger».

Det er alltid en viss fare for at man kan havne i økonomisk uføre på grunn av uønskede omstendigheter når man er på ferie i utlandet. Mister man flyet sitt hjem eller blir frastjålet store mengder kontanter, så kan man plutselig stå i fare for å måtte trenge en hel masse penger på relativt kort tid.

I en slik situasjon er det lurt å ha noe som kalles en «nødkonto» – hvor du har penger som skal brukes kun ved nødstilfeller. Om du ikke har slike oppsparte midler tilgjengelig, så finnes det også løsninger hos de aller fleste banker hvor du kan få innvilget en kredittgrense og låne penger i en kort periode.

Ønsker du flere tips om økonomi, kredittkort, sparing og lån vil jeg anbefale Finansguide.com som en nettside med et bredt spekter av økonomiske artikler. Ta en kikk innom for en fin leseropplevelse.

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *