Er Magaluf virkelig så ille?

De siste ukene har det vært mye oppstand rundt ungdommens partymekka Magaluf, alt fra mamading til balconing. Flere medier advarer nå norske foreldre mot å sende barna sine ned til det fartsfylte partyparadiset.

Men er det virkelig så ille? Partyferie.com har selv vært i Magaluf ved flere anledninger, vi kan ikke si hos helt enig i hvordan dette paradiset nå blir fremstilt. Så for å finne ut om Magaluf har gått helt av skaftet reiste vi derfor ned for å finne sannheten selv.

Hva er mamading?

#mamading – Spansk sleng for det å utføre en seksuell handling i bytte mot alkohol.

Hva er balconing?

‘Balconing’ er sommerens fylle-farsott blant unge turister. Det innebærer at turister (i all hovedsak ungdommer) hopper fra hotellbalkongen mens de sikter på svømmebassenget. Begrepet brukes også om at hotellgjestene tar balkongveien i stedet for trappeveien eller dørveien – og hopper fra en balkong til en annen.

Vi booket oss inn på det som blir omtalt som et typisk partyhotell hvor det bodde både britiske, norske og svenske ungdommer, vell på plass satt vi kursen mot the strip, Magalufs partygate hvor tusenvis av ungdommer fester til de sene nattetimer. Vi ble med en norsk guttegjeng på en såkalt barcrawl (bar til bar runde) stemningen var på topp og promillen var på vei opp hos de fleste. Kursen ble så satt mot de skandinaviske nattklubbene hvor musikken pumpes til 06.00. Dagen etter møtte vi samme gjeng på stranden, noe redusert men absolutt klare for stekende sol, forfriskende vann og fartsfylte vannaktiviteter.

Bildet er hentet fra Western Waterpark

Bildet er hentet fra Western Waterpark

Etter et par timer på stranden tok vi turen tilbake til hotellet for å finne en ny guttegjeng. Nok en gang var vi klare for barcrawl, men denne gangen med en britisk guttegjeng. Alkoholføringen var langt høyere, og det tok ikke lang tid før flere av de begynte bli tydelig berusede. Et par barer senere og x-antall shots måtte første mann rope på elgen. Guttene sendte han i en taxi hjem til hotellet, og satte så kursen mot nattklubbene.

En stank av spy var det første som møtte oss i det vi entret nattklubben, her var det ganske tydelig at flere hadde ropt litt på elgen. DJen hauset opp de dansende og oppmuntret til flere shots., noe de færreste var motvillige til. Promillen hos disse ungdommene var langt høyere enn hva den var på de skandinaviske nattklubbene. Nå og da så vi tendenser til ufin og aggressiv oppførsel hos de britiske ungdommene. Guttegjengen vi kom dit med var nå redusert til to, og ingen visste hvor de andre hadde blitt av. Vi hadde fått nok for i kveld å vendte hjem til hotellet.

11.00 dagen derpå banket vi på døren til guttegjengen, en meget sliten og fortsatt beruset kar åpnet døren. Vi slo av en kjapp prat, og det viste seg at et par av de hadde fortsatt ikke kommet hjem enda, ingen visste hvor de var. Stranden hadde de ingen planer om å dra på, de skulle sove en god stund til før det nok en gang var klart for en alkoholfylt kveld.

Slik holdt vi på et par dager, vekslet mellom norske og britiske ungdomsgjenger. Tendens var den samme. Skandinaviske ungdommer oppfører seg langt bedre enn hva de britiske gjør.

De siste dagene benyttet vi på de skandinaviske barene og nattklubbene, i løp av denne tiden møtte vi mange hyggelig ungdommer som alle hadde samme holdning:. De holder seg langt unna de britiske barene og nattklubbene.

Vi la også merke til at de skandinaviske ungdommene er langt bedre til å passe på hverandre og holde sammen. Blir det for mye for en i gjengen, sender de ikke personen hjem i taxi slik som britene. De setter seg i taxien sammen og sørger for at personen kommer trygt hjem på hotellrommet.

Poenget med hele artikkelen er å vise at alle medieoverskriftene den siste tiden ikke har vært skandinavisk ungdom, sjansen er langt større for at de var britiske. Vi synes derfor ikke skandinavisk ungdom og den skandinaviske delen av Magaluf fortjener ryktet det har fått på seg den siste tiden. Det er riktig at foreldre skal være bekymret og ta seg en prat med barna sine før de sender de ned på en slik tur, men det er ikke riktig at vi blir assosiert med slik oppførsel som har blitt beskrevet i media.

Her kommer et par viktige regler om du skal til Magaluf. Følger du disse vil ferien bli langt bedre.

  • Hold dere til de skandinaviske barene og nattklubbene. Vaktholdet er bedre, og oppførselen hos ungdommen langt bedre.
  • Aldri gå alene, hold dere sammen med de dere reiser med.
  • Blir en dårlig, ikke send personen hjem i taxi. Sørg for at personen kommer trygt hjem i sengen. En bør bli igjen på rommet også.
  • Drikk masse vann. En fin regel er å alltid drikke en liten flaske vann mellom hver drink.
  • Å være dritings er harry, si ifra når vennen din har fått nok.
  • Få i deg mye og næringsrik mat.
  • Det er ikke flaut å ta en fridag fra alkohol, det finnes mange aktiviteter som ikke inkluderer alkohol som er verdt å få med seg.

Om man trenger en ferie, etter ferien har man kjørt på i for høyt tempo. Ferien skal være en minnerik reise med dine bestevenner. Holdt nattelivet i et ok tempo, kom dere på stranden, få litt brunfarge, bli med på aktivitetene som finnes på øya. Viktigst av alt sørg for at ferien blir en positiv opplevelse.

Spør oss gjerne via vårt kontaktskjema, vi hjelper gjerne til.

God ferie fra alle oss i Partyferie.com

 

 

 

 

 

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *