Ayia Napa – verdens beste uteliv?

Kypros er en liten øy som ligger mellom Hellas og Tyrkia. Landet har rundt 800 tusen innbyggere, og er en turistmagnet av de sjeldne. Reiseselskapene lokker med fraser som ”Her kan du nyte solfylte dager i rolige omgivelser” og ”Nydelige strender med krystallblått hav så langt du ser” til reisekåte sydenturister. Og blant disse vakre omgivelsene finner du et partyparadis av de sjeldne. Her er den nakne sannhet om partydestinasjonen Ayia Napa.

 

Populært utelivGrabbarna Grus

Tusenvis av nordmenn, svensker og dansker reiser årlig til feriedestinasjoner der du finner billig øl, ungdommelig stemning og verdens villeste uteliv. Ayia Napa på Kypros blir ofte sett på som den store vinneren blant stedene ungdom ferierer i sommermånedene. Tabloidavisene skriver årlig side opp og side ned om fyll, tilfeldig sex og ville fester med stupfull ungdom – ofte med veldig god grunn.

Du har kanskje lest disse skrekkoverskriftene som garanterer deg nakne kropper som sprader rundt på ville båtfester der samtlige deltakere har et liberalt forhold til sin egen kropp og sitt eget alkoholinntak?
Sannheten er farlig nær. Med hundrevis av nattklubber og tusenvis av partyturister hver sommer er Ayia Napa det nærmeste vi kommer en partyhovedstad i Sør-Europa.

Sommeren 2008 ble det slått stort opp i VG at et av ungdomshotellene på Ayia Napa hadde et basseng som ble kalt for «klamydia-poolen» – et utsagn som vil bli skrevet inn i historiebøkene med rød tusj. Klamydia-poolen på Ayia Napa er et basseng tilknyttet hotellet Kalypso – et hotell kjent for å være vertskap for flere syke fester og nachspiel.

Dusinvis av hoteller med ungdommelig stemning, krystallblått vann, billig alkohol og titusener av partyklare ungdommer er noen av faktorene du kan oppleve på Kypros. Star Tour og andre reiseselskaper opplever at Ayia Napa er den destinasjonen som blir først utsolgt hvert år, til tross for en stor mengde flyavganger og hoteller. Her lønner det seg med andre ord å være kjapt ute med å bestille sommerturtil Ayia Napa!

Litt generell informasjon om Ayia Napa og stedets fasiliteter:

Økonomi

Det er dyrt på Ayia Napa. Alt fra mat og drikke til aktiviteter som luftballong og ”bungee-jump” koster mye penger. Husk å ta med nok penger dersom du skal på en to-ukers ferie til Ayia Napa. Drinkene på byen er mye dyrere enn de dere klarer å lage på hotellrommet selv. Det er økonomisk riktig å drikke mye før man drar ut på byen – til tross for at det finnes haugevis med tilbud ute blant de mange nattklubbene. ”Buy one shot – get 3” er ikke noen sjeldenhet i Ayia Napas bargate…

Uteliv

Utelivet på Ayia Napa preges av høy musikk og stort alkoholinntak

Det yrende utelivet består av en god spredning av engelskmenn, svensker, nordmenn og … ja. Egentlig mennesker fra hele Europa. Men det som slår deg i det du stikker ut på byen i Ayia Napa er at den yngre garde har en stor finger med i spillet hva angår nattklubbenes liv og røre. Du vil kanskje føle deg litt gammel om du drar til Ayia Napa dersom du er i midten av 20-årene, noe som gjør at du kanskje bør revurdere en annen partydestinasjon.

Nattklubbene på Ayia Napa har hvert sitt konsept, og du finner alt fra ”Titanic” til ”Yabbadaba-doo” og ”Grabbarna Grus” vegg-i-vegg i bargaten. Ayia Napas desidert største nattklubb kalles ”Castle Club” og består av fire etasjer med full festing fra kl 20 til de sene nattetimer…

Hoteller

De aller fleste hoteller på Ayia Napa er tilpasset ungdom som ønsker å feste, spille høy musikk og ”trashe” hotellrommet sitt. Enkelte av hotellene har også ”Pool bars” som gjør at du kan starte vorset nede ved bassengkanten rundt middagstider. Noen hoteller er riktignok strengere enn andre, men ved å lese igjennom vår guide kan du enkelt luke bort de som ikke passer for deg.

Hvert hotell på Ayia Napa er tilrettelagt for hver sin type gjester, men i sentrum er det utelukkende bygget hoteller som er klare til å ta imot partyklare ungdommer . Det er først når du nærmer deg utkanten av byen og i områder som Fig Tree Bay at de familievennlige hotellene dukker opp. Ikke vær redd for å bestill hotell om du ser at det ligger midt i byen – da er det som regel full fest der om sommeren… Ta en titt i vår hotellguide

Apollo tilbyr mange gode hoteller i sentrum. Se hotellene til Apollo her

Våre anbefalinger med tanke på hotell og fly: 

Om man planlegger reisen selv eller bestiller av en turoperatør er opp til hver enkelt. Hvis dere velger å en turoperatør anbefaler vi Apollo.

Velger du å  bestille fly og hotell hver for seg kan det bli billigere, og du bestemmer selv når du vil komme og dra. Vi bruker alltid Travelmarket sin søkemotor til å bestille fly. Denne er som regel billigst:

 

Når du leter etter hotell besøk booking.com eller Ayia Napa Takeover


Her er en video som tar for seg deler av Ayia Napas ville uteliv;

Denne artikkelen inneholder kommersiell markedsføring fra våre partnere

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *