Ayia Napa reisebrev 2010

Del 1:

Først av alt: Tusen takk til Partyferie.com som sponser deler av denne reisen til oss for at vi skriver disse artiklene!

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

 

 

Dette er starten på et reisebrev fra det største partyområdet på den vestlige halvkule; Ayia Napa på Kypros. Vi var en guttegjeng på fem som, synonymt med en jentegjeng vi kjente, dro ned juni 2010 for å ta seg en skikkelig partyferie. Alt vi hadde hørt om Ayia Napas uteliv var at det etter all sannsynlighet var verdens beste i sommerhalvåret – noe som ikke akkurat la en demper på forventningene…

 

Avreise til Ayia Napa

I og med at flyet til Larnaca (hovedstaden i Kypros – ikke langt fra Ayia Napa) dro fra Gardermoen 05:00 valgte vi like så greit å drikke pils hele natten før avreise. Ingen glimrende idè med tanke på at vi nå måtte holde promillen oppe i 24 timer, men hvilken guttegjeng tar hensyn til sånt?

Charter-reisen tar ca 4,5 timer fra Gardermoen, og ved ankomst fikk alle seg en veldig varm opplevelse. Tips: Ikke ta på olabukser og gensere ved avreise til Ayia Napa – det blir mildt sagt VARMT på flyplassen.

Vårt første møte med Hotell Barbara

Innsjekk på Hotell Barbara gikk som planlagt – og det eneste jeg husker fra denne dagen er mye soving og forberedelse til Ayia Napas uteliv senere på kvelden. Vi var klare som et egg da en billettselgende svenske kom og banket på døren. «Vill ni ha billetter osv osv?». «Ja, greit!», tenkte vi. Og så hadde vi fire billetter til skandinaviske fester ut over uken. Mer om dette senere.

Vi kan så absolutt anbefale Hotell Barbara til alle som skal på partyferie og utforske Ayia Napas uteliv.

Første natt på byen i Ayia Napa

Som alle andre ungdommer på Ayia Napa ble vi raskt kjent med noen likesinnede som bodde rundt oss på hotellet. Hotell Barbara er, til tross for hva som blir kommentert i enkelte kommentarfelt her på Partyferie.com, et liberalt hotell med tanke på vorspiel og nachspiel. Noen svenske jenter var klare til å ta oss i mot, og jordbærdrinkene sto allerede klare på bordet da vi ankom. Etter fire-fem-seks stykker samt noen vin var vi klare til å ta fatt på utelivet i Ayia Napa. OG HVILKET UTELIV!

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

Litt nedover i gaten finner du Grabbarna Grus. Et helt OK sted å ta noen pils, men kanskje litt dyrt. Tar du så veien nedover til enkelte deler av hovedgaten er mulighetene enorme. Vi dro innom en nattklubb som heter «Castle club» – et fireetasjers partysted med utelukkende svenske og norske bartendere som lager gode priser. Siden vi var fem stykker fikk vi en «kjøp 10 – betal for 5»-deal hele kvelden.

Ayia Napa i juni vs i juli

Vi kom i snakk med noen bartendere som var ganske sympatiske. De mente at vi kanskje hadde valgt feil måned å dra ned hit, da det virkelig er mest liv i juli. Uansett; ryktene går på at det er flest gutter som drar ned i juni, like mange gutter og jenter som drar ned i juli, mens det i august er nesten utelukkende jente-gjenger som drar nedover. Om dette stemmer er vi ikke sikre på, men vi opplevde ingen stor forskjell på nattklubbene da vi var nedover.

More to come fra Ayia Napa-gutta 2010

Det vil komme tre liknende artikler til som omhandler vår reise til Ayia Napa sommeren 2010 – om veldig kort stund. Vi publiserer artikler etter hvert som vi føler at det er marked for det, så det kan ta alt fra to til fem dager før neste reisebrev fra Ayia Napas uteliv blir publisert.

En smakebit fra Ayia Napas ville uteliv:

 

Del 2:

Etter tre dager på hardfylla i Ayia Napa kan vi vel egentlig slå fast noen få ting:

– Grabbarna Grus sine partyfester holder en relativt høy standard OG du går glipp av alle engelskmennene som kan virke aggressive og sære. Stort pluss

 

– Utelivet i Ayia Napa må være noe av det beste i hele verden

 

– Mat og drikke generelt i Syden er lite næringsrikt og kan gi dårlig mage

Fylleangst og tææne kropper

Når en guttegjeng på fem skal ut og handle middag i Syden kan det gi mange dårlige kombinasjoner. «Om å gjøre å spise flest BigMacs», osv. – Lite smart. Uansett; på allerede på dag to var det flere som hadde problemer med den intense varmen (og kanskje også den intense spriten kvelden før…), så hotellrommene ble flittig brukt til å sove på.

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

 

Mulig noe av grunnen til innlåsingen var at noen av gutta tok med seg mindre pene engelske jenter hjem første kvelden «bare for å ha teste ut det også». Mens noen av gutta lå og sov på hotellrommet koste vi andre oss ute ved poolen på Hotell Barbara.

Grabbarna Grus Beach Party – en fin opplevelse

Dag to gikk med til slikking av sol, testing av drinker og ikke minst; Grabbarna Grus Beach Party. Opplegget på denne festen er som følger; man møtes ved utestedet Grabbarna Grus rundt kl 9 på kvelden – utestedet er lokalisert sentralt i Ayia Napa. Deretter tar man noen drinker, shots og øl før man blir fraktet med buss til en lukket strand for å spise middag og bli kjent med nye folk. Deretter vanker det gratis drinker og sprit hele kvelden – noe vi forsynte oss svært, svært godt av…

 

Det anbefales virkelig med en tur på Grabbarna Grus Beach Party til dere som ikke tror at svensker kan feste. Her får du virkelig både i pose og sekk – og det kan fort sette prikken over i-en på Ayia Napa-ferien din.

God stemning på Norway Pub, Ayia Napa

Etter noen håpløse leker og arrangerte «svenskene mot nordmennene»-konkurranser nede på stranden var det på tide å dra hjem. Denne kvelden tok vi turen innom Norway Pub – en pub utelukkende bestående av nordmenn i gladhumør. Oppkast, stripping og generelt lettkledde folk preget deler av denne opplevelsen, men promillen var såpass høy at vi tok det meste med en klype salt.

Norway Pub på Ayia Napa kan absolutt anbefales til de nordmennene som ønsker å møte likesinnede – fulle, håpløse (hihi) nordmenn i Syden!

Engelskmenn i kasjotten

På vei hjem fra Norway Pub fikk vi vår første dårlige opplevelse da tre engelskmenn absolutt skulle vise at de var mann nok til å sloss med fem vikinger. Synd for dem at politiet aldri er langt unna i sentrum av Ayia Napa, så de fikk seg nok noen timer i kasjotten etter å ha prøvd å banke oss opp. Ingen sympati herfra.

Ikke stort å skrive om fra dag 3 – da vi tok en hviledag som følge av noen fysisk dårlige festdeltakere etter to dager på hardfylla i intens varme. Skal man dra til Ayia Napa og oppleve utelivet, så anbefales det å «trene» før man drar ned. For dere som har vært russ i Norge; dere vet hvordan det er. Nesten i hvert fall.

 

Del 3:

Antall dager brukt ved Middelhavets store partyattraksjon teller fem, og vi er snart klare for å dra hjem. Men først må jeg kunne skrive litt om de øvrige festene til Grabbarna Grus – både på godt og vondt. For etter den «flying starten» vi fikk med en morsom og vill Beach Party gikk det egentlig bare nedover.

Her er festene vi har vært på i regi av Grabbarna Grus:Grabbarna Grus Ayia Napa

1. Beach Party

Hvor fett det var: 8/10

Promillefaktor: 10/10

 

Kanskje ikke så rart at det var høy promillefaktor på Grabbarna Grus sitt beach party i og med at det var gratis drikke hele kvelden. Men her var det virkelig rom for å kose seg skikkelig!

2. Pub Crawl

Hvor fett det var: 2/10

Promillefaktor: 4/10

3. Partycruise

Hvor fett det var: 5/10

Promillefaktor: 8/10

I tillegg til dette er det noe greier som vi skal delta på i kveld, men usikker på om vi i det hele tatt gidder. Jeg må bare vie litt av innlegget til å prate om Pub Crawl og Partycruiset. Vi ankom hele Ayia Napas festnavle Hotell Kalypso rundt kl 7 for to dager siden – med lovnad om å besøke hele Ayia Napas bargate og få gratis drinker, shots og øl.

Pub Crawl – ekte pølsefest

Etter to timer med venting fikk vi endelig beskjed om å bli med en «reiseguide» – en slesk svenske med ca like mye brylcreem som David Beckham som Man Utd-spiller. Uansett; reisefølget besto vel ca av 95 % gutter. Er Pub Crawl virkelig ikke en jentegreie? Ved ankomst til første puben fikk vi den første av i alt tre gratis alkoholenheter – en søt saft-liknende greie med maximumprosent på 10. Ikke mye å bli full av. Og når puben, i likhet med alle andre vi dro til, var en ren pølsefest med drita svensker, så var det kanskje ikke det helt store arrangementet for vår del. Men vi dro ut på byen etter å ha besøkt tre puber – for så å ha det dritfett i regi av oss selv…

 

Partycruise på Ayia Napa 

Bildet er hentet fra Wikimedia

Bildet er hentet fra Wikimedia

Partycruiset til Grabbarna Grus er noe av det som blir veldig overhypet mange steder på internett. To store båter som tar deg med ut til noen av de vakreste stedene ved Ayia Napas kyst, og som serverer alkohol til både store og små. Vi syntes i utganspunktet, og av erfaring, at det å begynne å drikke kl 12 på dagen ikke var noen særlig god idè. Anyway; vi tok utfordringen og ble egentlig ganske skuffet. Her er det Grabbarna Grus sitt partycruise består av:

1. Først må du gå gjennom hele byen i intens varme

2. Deretter ca 10 minutters venting

3. Høye priser på alkohol og mat

4. En kjedelig «konkurranse» der det kåres en vinner som mottar en champagne.

5. Ja, det var vel alt…

Vi hørte fra noen engelskmenn (of course) at den engelske versjonen av partycruise er mye bedre – og etter hva VG erfarte på dette cruiset tidligere kan vi vel ikke være særlig overrasket…

Men til tross for to store svenske skuffelser har vi hatt det fett i Ayia Napa – og vi vil definitivt returnere en gang i fremtiden. Utelivet i Ayia Napa kan ikke engang sammenliknes med det i de store byene i Norge. Her har du ekstreme priser på drinker (buy 4 – pay for 2), gratis inngang så og si overalt og et enormt utvalg av mulige sengepartnere når kvelden (nesten) er omme…

 

We will come back

Nå er det to dager igjen av utelivet på Ayia Napa hvilket betyr at vi virkelig må ta den skikkelig ut på byens nattklubber – til tross for at vi mest sannsynlig gjør en retur neste år eller året etter der igjen. Eller begge deler. Uansett synes vi at det å dra på byen i Ayia Napa er tilnærmet en menneskerett som bør utføres av alle ungdommer mellom 16 og 22 år. Ikke bare får du deg noen minner for livet i Ayia Napas uteliv – du blir mest sannsynlig også fristet til å dra tilbake til Syden en gang i fremtiden…

 

Del 4:

Etter en heidundranes partyferie på Ayia Napa er det på sin plass å skrive en konklusjon. Noen av spørsmålene som må besvares er

– Vil du velge Ayia Napa neste gang du drar på sydenferie?

– Kan du anbefale Ayia Napa som partydestinasjon til andre reisende?

– Er det andre plasser i Syden du kanskje heller ville dratt for å drikke deg full, ha tilfeldig sex og sole seg?

– Hvordan er utelivet på Ayia Napa?

Først og fremst takker alle fem gutta for en herlig tur til Ayia Napa. Kypros er det landet som flest mulig drar på sydenferie til, noe som ikke er overraskende om du tar klima, priser og partymuligheter med i reisekatalogene. Såklart frister det å dra til Kypros…

Valget av Ayia Napa

Grunnen til at vi valgte Ayia Napa var hovedsaklig det at vi hadde lest at det var her du finner verdens beste uteliv. Det kunne riktignok blitt Magaluf, Kos eller Hersa, men den varme omtalen om Ayia Napas uteliv gjorde at valget egentlig ikke var særlig vanskelig.

Og ja, vi vil velge Ayia Napa som destinasjon for vår neste sydenferie også. Vi vil også anbefale Ayia Napa som partydestinasjon til de som verdsetter billig alkohol, varmt klima, hundretusener av partydeltakere og generelt et enormt utvalg av nattklubber, puber og barer.

 

Det skal ikke stikkes under en stol at Partyferie sendte gutta til Ayia Napa mye på grunn av at vi visste at vi mottok godt redaksjonelt innhold i retur som følge av at Ayia Napa sitt uteliv er det beste i hele Europa. Mange vil nok si at konkurrentene tar mer og mer innpå, men det tar nok noen år før spanjolene eller grekerne ser seg fornøyd med turist-situasjonen på partyfronten.

Hva med Magaluf? Eller Kos?

Når det kommer til partylivet, så er vi overbevist om at Ayia Napa gir deg det beste.Vi skal riktignok ikke være så bastante i og med at erfaringen med andre destinasjoner ikke er den største, men etter hva vi har opplevd og lest på internett, så tror jeg nok at vi holder oss til Ayia Napa for ikke å bli skuffet. Men forstå meg rett; det finnes nok fine nattklubber både på Magaluf, Hersonissos og på Kreta.

Utelivet på Ayia Napa

Som mange kanskje vet, så har PartyFerie.com tidligere skrevet en artikkel om utelivet på Ayia Napa.

I tillegg til å understreke alt som står i den artikkelen, så er det kanskje en liten ting man må legge til. Og det er at du ikke får kjøpt vin eller champagne på utestedene i Ayia Napa. Der går det kun i øl, shots og drinker – så om du foretrekker vin, så får du kjøpt en god hvitvin til ca 40 kroner på nærmeste supermarked.

Vi takker med dette fra oss og håper at du/dere får nytte av disse reisebrevene vi har skrevet til nytte for dere kommende partyturister. Om dere skal være sikret reiseforsikring, godt hotell og presist fly lønner det seg å bestille ferien gjennom Star tour.

 

Vi takker for oss, og håper dere drar nytte av reisebrevene våre fra Ayia Napa 2010. Her er en oversikt over de andre reisebrevene vi tidligere har skrevet for Partyferie.com:

 

Og nå til slutt er dette reisebrevet det siste du får oppleve fra Ayia Napa i 2010.

Forfatter: Sondre

Noen spørsmål? Kontakt: sondre@partyferie.com

Del dette innlegget på

Sende en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *